Calculator al ovulatiei si perioadei fertile din ciclu

Ovulatia este finalitatea oricarui ciclu menstrual. Unele femei stiu cand se produce ovulatia gratie anumitor modificari ale organismului sau unor senzatii pe care le resimt cu aceasta ocazie. Dar pentru cele mai multe lucrurile nu sunt deloc evidente.



Estimarea datei ovulatiei



Calculatorul ovulatiei va ajuta sa determinati cu precizie maxima posibila momentul ovulatiei, precum si perioada cea mai fertila a ciclului. Remarcati ca am folosit termentul "precizie maxima posibila", ceea ce este diferit de o garantie 100%. Intotdeauna exista o mica margine de eroare, dat fiind faptul ca ciclul menstrual, desi regulat la majoritatea femeilor, este totusi un fenomen complex care are variatii mai mult sau mai putin semnificative de la o luna la alta.

Acest calculator al ovulatiei si fertilitatii pleaca de la premisa ca ciclul dvs are o lungime minima de 21 de zile si maxima de 35 de zile. De fapt, majoritatea ciclurilor care nu se incadreaza in acest interval (21-35 zile) de lungime sunt anovulatorii.

Daca folositi acest calculator al ovulatiei pentru a ramane insarcinata si nu reusiti dupa 6-12 luni, va recomand sa va adresati medicului de familie sau ginecolog. Este posibil sa suferiti de infertilitate. Astazi exista tratamente care permit obtinerea unei sarcini in cel putin doua treimi din cuplurile infertile.
Folositi formularul de mai jos pentru a estima momentul ovulatiei si perioada fertila din ciclu.
Pentru a obtine un rezultat cât mai precis, selectati ziua si luna corespunzatoare primei zile a ultimelor trei cicluri. Daca nu va amintiti aceste trei date, selectati doar prima zi a ultimului ciclu menstrual.

Este important sa retineti ca aceasta este doar o estimare - exista o sumedenie de factori care pot influenta ciclul menstrual, nivelurile hormonale, etc. Ca exemplu, viabilitatea ovulului dupa momentul ovulatiei este, in medie, de circa 12 ore. Prin contrast, viabilitatea spermatozoizilor este, in medie, 3-5 zile. Pornind de la aceste date, este posibil ca sarcina sa nu se produca desi actul sexual a avut loc in timpul perioadei fertile dar dincolo de cele 12 ore de viabilitate a ovulului. Invers, o femeie poate ramane insarcinata in unele situatii chiar daca actul sexual s-a produs inainte de inceperea perioadei fertile, in cazul in care spermatozoizii raman viabili pana in momentul ovulatiei.

Dincolo de aceste variatii, insa, acest calculator este una din metodele cele mai precise de estimare a perioadei fertile fara folosirea testelor de depistare a ovulatiei sau alte metode mai avansate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri