Marirea sanilor

Informatii medicale

In cazul in care se doreste imbunatatirea marimei si formei, operatia de marire de sani poate fi utila. Acest tip de interventie chirurgicala este utilizat in mai multe scopuri: largirea bustului unei femei, remodelarea aspectului sanilor in cazul femeilor cu nasteri multiple sau asigurarea echilibrului in cazul sanilor inegali. Cu toate acestea, este important de stiut ca implanturile mamare pot interfera testele de screening de tipul mamografiei. De asemenea, in cazul in care se doreste alaptarea la san, este importanta informarea medicului specialist.
Procedura: exista diferite tipuri de interventii chirurgicale, fie de-a lungul pliurilor de sub sani, fie la nivelul mameloanelor, fie la nivelul axilelor. De asemenea, mai exista o metoda mai noua, mai putin folosita, la nivelul ombilicului. Medicul chirurg va stabili cu pacienta care este cea mai potrivita metoda.
Exista diferite tipuri de implanturi, incluzand gelul cu silicon sau solutii saline. Implanturile cu gel de silicon sunt disponibile numai ca parte a unor studii clinice. Cu toate acestea, implanturile cu continut salin sunt disponibile si continua sa fie acceptate de catre Administratia Medicamentelor si Alimentelor. Medicul chirurg va discuta aceste optiuni cu pacientul. Implanturile de san nu necesita spitalizarea pacientului.
pot include inflamatia, cresterea sau scaderea sensibilitatii la nivelul mamelonului, aparitia de echimoze sau tumefiere. Tumefierea poate persista timp de cateva saptamani.

Complicatii: in cazuri rare poate aparea:
- cicatrici
- deplasarea implantului
- implantul deplasat catre mijlocul toracelui, dand impresia existentei unui singur san
- ruptura sau dezumflarea implantelor
- aparitia de hematoame sau colectii fluide in jurul implantelor
- infectia.

Recuperare: se pot monta tuburi de drenaj sau efectua pansamente sterile. Se vor efectua suturi care vor fi indepartate in una pana la doua saptamani. Pacienta isi poate relua activitatea dupa cateva zile de la interventia chirurgicala.

Rezultate: ar putea fi necesar controlul pentru modificarea formei sau marimii. In medie, implantele dureaza intre 10 si 12 ani, dar aceasta perioada este foarte variabila. In cazul unor paciente, implantele pot dura toata viata. La alte paciente, implantele se pot deplasa cu varsta si in acest caz va fi necesara o procedura suplimentara ca de exemplu ridicarea sanilor (mastopexia).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri