Administrarea la momentul potrivit a medicamentelor

Cititi cu atentie instructiunile de administrare a medicamentelor pentru a vedea cat de des trebuie acestea administrate copilului. De exemplu, daca se metioneaza “de patru ori pe zi”, atunci trebuie sa-l dati copilului de patru ori pe zi, in timpul cat copilul este treaz si nu este nevoie sa treziti copilul pentru o alta doza. Daca, dimpotriva se mentioneaza “la fiecare sase ore”, atunci inseamna ca bebelusul are nevoie de medicament la ore precise, fie treaz, fie adormit.

Unele medicamente trebuie luate dupa masa sau altele pe stomacul gol. Altele sunt absorbite mai usor daca sunt insotite de anumite alimente. Este bine de aceea sa cititi cu atentie instructiunile sau sa intrebati medicul sau farmacistul daca exista restrictii de acest fel la medicamentul de administrat.

Daca simptomele copilului nu se amelioreaza dupa o administrare de durata a unui anumit medicament, cititi din nou instructiunile si daca ati depasit limita de timp sigura in administrarea acelui medicament, este recomandabil sa mergeti cat mai repede la medicul pediatru.

Pe de alta parte, pentru ca bebelusul sa beneficieze de intregul efect al antibioticelor prescrise de medic, continuati sa i le administrati cat timp v-au fost prescrise de doctor, chiar daca copilul pare in totalitate restabilit. In caz contrar, nu puteti fi siguri ca infectia a disparut in totalitate.

Medicamentele comune, pentru care nu este necesara prescriptie pot fi folosite doar in cazul unor manifestari usoare cand copilul are o raceala, dar si atunci numai cu acordul medicului pediatru. Aceste produse insa nu pot impiedica bebelusul sa se imbolnaveasca, asa ca nu este indicat sa le folositi ca mijloace de prevenire a racelilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri