Modul de administrare a medicamentelor este esential

Cea mai buna modalitate pentru a fi siguri ca bebelusul dvs. primeste cantitatea corecta de medicament este sa i-l administrati in mod corect. Aceasta inseamna sa puneti la loc lingura de bucatarie si sa folositi in schimb o masura gradata, o pipeta, un dop picurator sau o seringa pentru administrare orala a medicamentelor. Alegerea cea mai practica ar fi, dupa cum spune dr. Showen, sa utilizati o seringa de plastic pentru administrare orala a medicamentelor. Pe langa faptul ca acestea sunt prevazute cu diferite gradatii pentru masuratori corecte ale dozelor, cu ele sunteti siguri ca toata cantitatea de medicament ajunge in gura si apoi in gatul copilului.

Daca bebelusul vrea sa scuipe medicamentul folositi degetul pentru a-i deschide gura si apoi lasati degetul in gura lui pana va inghiti medicamentul .

Puteti folosi la nevoie si o masura gradata de bucatarie – de felul celor folosite la masurarea ingradientelor de gatit – dar in general acestea sunt greu de introdus in gura copilului. In plus, este posibil ca sa aveti un intreg set de astfel de masuri gradate prinse unele de altele si atunci folosirea lor in administrarea medicamentelor la bebelusi devine si mai dificila.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri