Remodelarea urechii (Otoplastia)

Informatii medicale

In cazul unor urechi proeminente sau cu imperfectiuni, otoplastia poate fi utila. Acest tip de chirurgie poate corecta orice tip de anomalii ale urechilor, mai ales la copiii cu varsta cuprinsa intre 4 si 14 ani, dar mai ales la adolescenti si adulti. 

Procedura: chirurgii au diverse optiuni pentru remodelarea urechii. Ei pot indeparta o portiune mica din cartilajul urechii sau pot plia si reatasa cartilajul fara a-l indeparta. Indiferent de tipul procedurii, incizia principala se realizeaza in spatele urechii, pentru a nu fi vizibila mai tarziu.

Efecte adverse frecvente: poate aparea durere si tumefiere, in acest caz medicul specialist va prescrie antialgice. Poate exista senzatie temporara de amorteala.

Complicatii: in cazuri rare, poate aparea infectia locala sau o colectie sanguina (hematom) sub piele care necesita drenaj. Poate aparea asimetria sau forma neregulata a urechilor, necesitand chirurgie suplimentara. De asemenea poate aparea recurenta protruziei. Cicatrizarea poate aparea in spatele urechilor, desi nu este vizibila. 

Recuperare: se recomanda odihna la domiciliu pentru cel putin o saptamana. Pacienta va purta un bandaj timp de cinci pana la sapte zile si o banda elastica la nivelul regiunii cefalice pentru a asigura o vindecare eficienta. In cazul in care exista fire care necesita indepartare, medicul chirurg va face acest lucru la o saptamana de la operatie. Cicatricile de la nivelul inciziei se vor estompa in timp.

1 comentarii:

delpino spunea...

He encontrado muy buena información sobre OTOPLASTIA , en :

http://www.drdelpino.com/otoplastia.php

Trimiteți un comentariu

Parteneri